klik disini

Monday, 25 July 2011

Aku Paranoid Kah???

ASSALAMUALAIKUM…

Hai kawan2.. Kita jumpa lagi… yeehaaa!!!
 Kali ini aku nak menceritakan tentang satu topic yang mungkin semua orang tau iaitu :

PARANOID……


Kawan2 tau tak apa itu paranoid?? OK jom kita google apa sebenarnya maksud paranoid. Adakah tergolong dari orang kurang siuman?? Gila??

Paranoid bukannya tergolong dari orang kurang siuman OK… Actually, paranoid  berpunca daripada rasa takut yang melampau sehingga menyebabkan orang yang menghidapi paranoid berasa dirinya akan ditindas mahupun dianiaya oleh pihak lain berdasarkan kisah silam si penghidap paranoid.

Aku sokong dengan STATEMENT di atas sebab base on my background, aku banyak ditindas oleh kawan2 or orang sekitar tak kira la di sekolah, pejabat or even dalam relationship aku DULU… then bila terjadinya keadaan seakan macam tu, aku mula rasa paranoid.. Rasa takut, rasa KURANG PERCAYA, merendahkan diri dan sebagainya yang kebanyakkan perasaan yang NEGETIF….aku sedikit paranoid..hehehe


Aku tak la sesuper duper paranoid tapi pada certain keadaan je aku rasa kurang senang especially benda or sesuatu yang aku suka or sayang..

Orang cakap paranoid yang berlebihan akan membawa kemurungan berpanjangan, or the worse orang tu dah tak boleh control diri and kemungkinan akan bunuh diri sendiri…

HMMMM…..

Sekali lagi aku tegaskan disini aku bukan SUPER DUPER PARANOID..hahaha…

Apa pun kawan2…

SAY NO TO PARANOID!!!!

Sebab….

Orang yang bersifat paranoid ni dianggap kurang selesa oleh kawan2 or masyarakat… Tak kan lah kita nak orang disekeliling kita rasa kurang selesa kan…GO AWAY!!!

Ok la cau dulu…

BYE


No comments: