klik disini

Monday, 5 December 2011

Bon Voyage MT Bunga Begonia

Bon Voyage MT Bunga Begonia

Salam…
Fuhhh…fuhhhhh….bersawang blog Nini ni….
Dah lama sangat tak hapdet… Kekadang rasa malas sangat n kekadang agak bizi…
Bizi kerrrrrr??????????? Huhuhu….

Bila dah baca entry pun mayb kawan dah tau nak cerita pasal apa…
Mesti korang dah terbayang n terfikir mesti boyfriend si Nini ni dah sailing…

YES!! Memang dah sailed pun…Rasa dekat 2 minggu pun..

Haisshhhh….. Baru 2 minggu.. Macam mana nak tunggu sampai 6-8 bulan ni???

Kali ni boyfriend Nini naik kapal B class… MT Bunga Begonia…
So bila cakap pasal kapal B class, sesiapa yang boyfriend,tunang hubby or seafarer sendiri yang kerja dengan MISC chemical fleet mesti tau route kapal ni pergi mana..
OFKOS la jauhhhhhhhh…. T_T



Previous vessel naik A class so route kapal tak la jauh sangat… Setakat Far East – Middle East je… Tak masuk Europe or USA pun..
Tapi kapal kali ni jalan jauh… Pusing USA and maybe masuk area Brazil, Argentina or Korea kot…. Ntah la biar la kapal tu nak jalan mana pun..Sobsob..



Bila jalan jauh,ofkos la nak dapat network coverage pun sangat la lama kan… Sebulan baru Nampak darat.. tu pun maybe line sempuuttt je…
Sabar je la…
Nak harapkan dia selalu reply text pun macam tak syok sebab mahal.. Sekali hantar dah RM2… so, kalau dia buat miscalled pun cukup terubat hati ni..
Hahaha.. Jiwang sungguh… Tapi betul la.. walaupun dapat misscalled je pun rasa puas sangat.. atleast dia still ingatkan kita kan…



Dulu masa dia hantar Notice of Readiness (NOR), memang dah agak mesti dapat kapal B class tapi dalam hati cakap jangan laaaa….
Tengok2 tak sampai 2 jam, opis call cakap kena sign on minggu depan… kapal B class pulak tu..
Yang dia dah ketaq lutut sebab katanya kapal baru takut ada benda yang tak tau… Study punya study….
Tak apalah sekarang pun dia dah ok atas sana…
Orang yang di darat ni la kena selalu doa semoga dia dan semua crew kapal selamat pergi dan selamat pulang…


AMIN……


Tak sabarnya nak tunggu dia pulang… Kali ni rasa lain la pulekkk… Kuang2….
Kali ni kena balik awal okeh!!!!!

Ok la kawan2… Bye..
Wassalam

p/s : I missssss you sooooo much!!!

** entry kali ni tak gambar pun**

1 comment:

ahmad aiman hafiz ahmad nizar said...

ehem2.... sawang penuh la sini.... BZ ka.... jgn hangat taik kambing bulat2 na....

teruskan menulis n memasak dear....